tisdag 10 maj 2011

Skytte.

Precis hemkommen efter en tur till Boden. Där blev det ett väldigt intressant möte med min första skytte tränare Torgny Lindfors, stort tack till honom.
Ett samarbete som kommer bli väldigt avgörande för min satsning då just skyttet är vad som varit den stora akilleshälen för mig. Jag resonerar att det är nu eller aldrig, antingen tar jag tag i detta ordentligt och ger det en ärlig chans eller så lägger jag bössan åt sidan och ängnar mig endast skidåkning men då skulle jag ångra mig om jag inte givit det denna riktig chans.
Denna hjälp är precis detta jag behöver för att kunna komma upp på en högnivå i skytte och ta mig över nästa tröskel i karriären för kunna utmana ordentligt på ibu-cup och sedan världscup nivå vilket är det slutgiltiga målet.

Säkerhet i skyttet kommer påverka positivt på många sätt. Jag kommer kunna ligga på hårdare i skidåkningen, skyttet kommer gå snabbare, och träffprocenten öka. Detta tillsammans med en större känsla av styrka i stället för svårmod inför skyttet kommer mentalt stärka en i spåret också. Totalt sett finns det ett enormt läckage av tid att täppa igen genom att förbättra just skyttet.

Åkningen måste givetvis även den utvecklas men det finns där på ett helt annat sätt än skyttet. Det har jag bevisat för mig själv genom flera längdtävlingar och på träningar flera gånger om.

Sov gott!

/ Pontus

2 kommentarer:

vb sa...

du måste ändra textsnittet för jag har stora svårigheter att läsa vad det står :p

Pontus Olsson sa...

Dags att skaffa glasisar!